Hedda Bångman gjorde rycket och segrade!

Efter att ha hjälpts åt att växeldra under större delen av loppet så satte till slut Hedda Bångman, Offerdals Skidklubb in rycket och drog ifrån förra veckans vinnare, Linnea Johansson. När Hedda korsade mållinjen så hade  hon en segertid på 1:33:24. Linnea slutade på 1:33:24 och på tredjeplats kom Karin Wallén åkandes för Korsnäs IF Skidklubb på tiden 1:35:04.

Ett lätt snöfall följde alla 59 damer i tävlingsklassen som fick åka i hårda fina spår, där efter följde 256 startande i Krristinaloppets motionsklass. I Engelbrekt 30 kom totalt 327 till start där alla åker i motionsklass. I skrivande stund var det fortsatt många åkare kvar i spåren i motionsklasserna och rapporterna från banan var att det är som alltid här på våra tävlingar, glada miner och kämpa glöd att ta sig i mål eller klara ett av delmålen i en Svensk klassiker.

Dagens segrare tar hem en prischeck på 10,000:- plus att Hedda även vann spurtpriset på 5,000:- för fullständiga resultat se nedan.

I morgon söndag startar vi klassiska Engelbrektsdistansen 60 km kl. 10:00 där flera elitåkare är anmälda där ibland landslagsåkaren Leo Johansson.