285 deltagare i 95 lag + Roberto Vacchi = Succé

Andra helgen på Engelbrekts vintervecka inleddes med Engelbrektsstafetten där 3 st deltagare per lag ställde upp för att åka 3 mil på en 5 kilometers bana med varvning på torget mitt i Norberg. På startlinjen var det ett potpurri av åkare, allt från glada motionärer till elitåkare - alla lika påhejade av lagkamrater och speakern- Roberto Vacchi. Det var stora globala företag blandat med familjer från byn som ställde upp.

Segrare efter hård kamp blev Norbergs laget “En Idé Group Lag 1” som vann med knappa minuten före “TEAMSTORDUNK”.  På tredje plats kom “Hägersta GF Lag Blå” från Köping.

 Årets upplaga av stafetten stöttar åter igen Barncancerfonden. Idre Fjäll som är ny huvudpartner till Barncancerfonden lanserade Ski of Hope i samband Engelbrektstafetten. -Årets bidrag till fonden blev 36850:- vilket är fantastiskt säger Magnus Sjödin, Partneransvarig på Barncancerfonden. Som sagt, barn och cancer hör inte ihop!

 Under hela dagen så höll Roberto i mikrofonen och pratade med publiken och peppade åkarna med hans berömda inlevelse och anekdoter.

 Imorgon lördag fortsätter tävlingarna med Kristinaloppet och Engelbrekt30.

Fredrik Persson