En Svensk Klassiker


En Svensk Klassiker är en organisation som verkar för att förbättra den svenska folkhälsan. Organisationen driver moment som En Svensk Klassiker, En Svensk Klassiker Tjej, En Svensk Klassiker Halva & En Svensk Klassiker Korta.

En Svensk Klassiker driver även aktiviteterna Arbetsplatsklassikern, Skolklassikern och Special Olympics-klassikern. Organisationen ägs av Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vansbrosimningen, Vätternrundan och Lidingöloppet. 

Här ser du vilka av de olika loppen hos oss som ingår i respektive Klassiker. Välkommen till Norberg och lycka till med din Klassiker!


ORIGINAL_RGB_FÄRG.png

En Svensk Klassiker är en utmaning som sedan 1971 lockat tusentals män och kvinnor att testa sina gränser i några av Sveriges mest utmanade motions- och tävlingslopp. Du ska under ett år klara av att skida Vasaloppet 90 km eller Engelbrektsloppet 60 km, cykla 300 km på Vätternrundan, simma 3 km på Vansbrosimningen och springa 30 km på Lidingöloppet. Feststämningen är hög längs banorna som kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Mjölksyra, skavsår och stumma ben blandas med glädjerus, styrka och stolthet.

Läs mer

HALVA_RGB_FÄRG.png

En Svensk Klassiker Halva är för dig som vill ha en rejäl träningsutmaning och fantastiska naturupplevelser. Alla loppen präglas av en stor gemenskap och banan kantas av en fantastisk publik som ger extra motivation och styrka. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination. Utmaningen är att bemästra 45 km eller 30 km längdskidåkning, 150 km cykling, 1,5 km simning och 15 km löpning under ett års tid och många bitar ska falla på plats för att du ska lyckas.

Läs mer

TJEJ_RGB_FÄRG.png

Utmana dig själv eller gör En Svensk Klassiker Tjej tillsammans med din dotter, mamma eller tjejgänget, oavsett så väntar ett år fyllt av träning, glädje och stolthet. Tjejklassikern är en av våra mest populära klassiker, och vi förstår varför. Feststämningen är hög och banorna kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination. Utmaningen att bemästra 30 km längdskidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning under ett års tid är stor och stoltheten efteråt är oslagbar.

Läs mer

KORTA_RGB_FÄRG.png

Utmana dig själv eller gör En Svensk Klassiker Korta tillsammans med din son, dotter, sambo, pappa eller kompisgänget. För er väntar ett år fyllt av träning, glädje och stolthet. En Svensk Klassiker Korta är vår nyaste klassiker, perfekt för dig som vill ha allsidig träning och nya utmaningar runt om i Sverige. Feststämningen är hög längs med banorna, de kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination. Utmaningen att bemästra 30 km längdskidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning under ett års tid är stor och stoltheten efteråt är oslagbar.

Läs mer