Nu kommer Klassjoggen till Norberg!

Årets roligaste skolaktivitet för elever i årskurs F - 9

Välkommen till Klassjoggen fredagen den 24:e augusti 2018

Klassjoggen logo.png

PRESENTERAS AV:

Häng på och kicka igång det nya läsåret tillsammans!

Klassjoggen kan bli en av årets roligaste aktiviteter där barn träffar barn från andra skolor. Föräldrar och syskon är så klart välkomna att titta och heja på. Eventet kommer att gå av stapeln på Torget i Norberg. Samtliga elever i årskurserna F - 9 är välkomna att delta. Efter målgång får alla deltagare en Goodie Bag. På Torget finns Norbergs idrottsföreningar representerade för att visa upp sina aktiviteter som riktar sig till barn och ungdomar.

När?

Denna utmärkta aktivitet för att skapa teamkänsla går av stapeln den 24:e augusti 2018. Exakta tider och program kommer inom kort!

Var?

Loppets start och mål är på Engelbrektsgatan i Norberg.

Hur?

Alla elever i årskurserna F-9 kan vara med och startar tillsammans. Varje årskurs har sitt eget startled och sin egen färg på T-shirten, åk 9 längst fram och åk F längst bak. Loppet är 2 km och startar på Torget under Engelbrektsloppets portal, vidare på Engelbrektsgatan, genom gruvparken, runt centralskolan, ner på Ågatan, förbi Elsas och in på upploppet på Torget. Det finns skyltar var femhundrade meter efter banan som visar hur långt det är kvar till mål. Det är ingen tävling och ingen tidtagning. Alla springer eller promenerar i sin egen takt.

Se filmen från Klassjoggen i Trollhättan förra året.

Information

Eleverna kommer som vanligt till skolan den 24:e augusti. Dagen kommer alltså att starta på skolan. Skolan ser till att barnen kommer till Torget i Norberg och åter till skolan.

Ett paket med tröjor kommer att skickas till respektive skola dagarna innan Klassjoggen. Varje årskurs kommer att ha en egen färg som alla elever har under loppet. Varje årskurs/färg kommer att komma i en försändelse. Det kommer att finnas ett tält på torget ”Missing T-shirt” där det kommer att finnas chans till att hitta en tröja som ev. saknas.

Sjukvårdstält finns på Torget.

Flaggvakter visar vägen efter banan. Dessutom finns snitslar att följa samt kilometerskyltar var femhundrade meter som visar hur långt det är kvar till mål.

TIDSSCHEMA

  • Alla årskurser ställer upp i sina startled på Engelbrektsgatan kl 8:45. Årskurs 9 längst fram sedan årskurs 8, 7 osv ner till Förskoleklass längst bak.
  • Gemensam uppvärmning ca kl 8:50 - 9:00
  • Gemensam start kl 9:00
  • Efter målgång får varje elev en goodie bag, sedan möts klassen vid sin återsamlingsplats på Torget, se klasskyltar.
  • Flera av Norbergs föreningar finns på plats på Torget för att visa upp sin verksamhet, flera olika prova-på aktiviteter finns för alla elever från att eleverna har gått i mål fram till kl 11:00 eller då eleverna ska gå tillbaka till skolan. 

Klassjoggen är ingen tävling och det sker ingen tidtagning. Tillsammans gör vi detta till ett trevligt event och en kul skolstart!


Frågor

Vid ev frågor kontakta Fredrik Persson 070-5243554 eller event@engelbrektsloppet.se eller din klasslärare.

Klassjoggen är ett samarbete mellan Alliansloppet i Trollhättan och Engelbrektsloppet. Klassjoggen i Norberg arrangeras av Engelbrektsloppet.