Information/PM Engelbrektsstafetten 3 x 10 km i klassisk stil den 8 feb 2019 i Norberg.

ENGELBREKTSSTAFETTEN: Stafett i klassisk stil. Endast motionsklass för dam och herr. Start, växling och målgång på torget i Norberg.

KLASSISK TEKNIK gäller.

SKATING FÖRBJUDEN. Åkare som överträder bestämmelsen kommer att diskvalificeras. Kontrollanter finns utmed banan.

SPÅR: Minst 2 spår runt hela banan. Långsama åkare går fri i höger spår och omkörning sker till vänster. Visa hänsyn. Byt ej spår så att du hindrar medtävlare.

STARTTID: Kl 11:00 

ANMÄLNINGSAVGIFT: 950 kr per lag.

EFTERANMÄLAN: 1.200 kr (3-7 feb)

DIREKTANMÄLAN: 1.500 kr (8 feb) SWISH finns.

STARTBEVIS: Skickas per E-post för egen utskrift veckan före loppet. Medtas vid hämtning av nummerlapp. Eller visas upp i telefonen. För er som köpt busspaket gäller startbeviset som biljett.

NUMMERLAPPAR: Hämtas ut i mässan i Frida Hansdotter Arena från kl 09:00.

REP och MAXTID: Repet dras på Torget i Norberg kl 14.00 och målet stänger kl 15.30. Den som inte är i mål senast kl 15.30 får ingen sluttid.

PARKERING: Följ skyltar.

OMKLÄDNING OCH DUSCH: Damer i Frida Hansdotter Arena. Herrar i stora gymnastikhallen. Följ skyltar.

TIDTAGNING: Sker med chip som finns i startkuvertet. Instruktion finns hur det monteras runt vristen.

BANMÄRKNING: Skyltar finns vid varje kilometer som talar om hur långt det är kvar till mål.

DELTAGARE SOM BRYTER: Bryter du loppet kontaktar du sjukvårdspersonal vid närmaste kontroll. Hon eller han rapporterar till sekretariatet att du brutit och ordnar transport till målet.

RESULTAT: Resultatlista på engelbrektsloppet.se.

MEDALJER: Medalj delas ut direkt efter målgång till samtliga som fullföljer loppet.

KVARGLÖMDA EFFEKTER: Kan efterfrågas på Kansliet 0223-20419. Engelbrektsloppet ansvarar ej för saker som av någon anledning förkommit eller förstörts. Kläder som ej avhämtats före 1 mars skänks till någon hjälporganisation.

SJUKVÅRD: Sjukvårdspersonal finns i Start/Mål och vid matkontrollen i Nordansjö och på Torget i Norberg. Värmestuga finns och tillgång till scooter med pulka.

SJUKVÅRDSCENTRAL: Finns vid målgången.

ÖVRIGT: Tävlande, funktionärer och åskådare närvarar vid tävlingen på egen risk. Arrangören fritar sig från allt ansvar för skada eller dylikt som kan inträffa i samband med tävlingen. I och med anmälan godkänner du att dina uppgifter lagras elektroniskt och att din e-postadress får användas för information från oss om loppen och verksamhet anknuten till dessa.

INSTÄLLT LOPP: Om loppet inställs på grund av snöbrist eller kyla (-25 FIS regler) betalas 50% av anmälningsavgiften tillbaka.

MILJÖ: Kasta inte skräp efter spåret. Det finns sopkärl och säckar att lägga skräpet i vid kontrollerna och vid målet, eller ta med skräpet hem. Tomma gelpåsar är skadliga för djuren. Var rädd om naturen.  

Engelbrektsstafetten är miljöcertifierad.