Information/PM Engelbrektsstafetten 3 x 10 km i klassisk stil den 9 feb 2018 i Norberg.

ENGELBREKTSSTAFETTEN: Stafett i klassisk stil. Endast motionsklass för dam och herr. Start, växling och målgång på torget i Norberg.

KLASSISK TEKNIK gäller.

SKATING FÖRBJUDEN. Åkare som överträder bestämmelsen kommer att diskvalificeras. Kontrollanter finns utmed banan.

SPÅR: Minst 2 spår runt hela banan. Långsama åkare går fri i höger spår och omkörning sker till vänster. Visa hänsyn. Byt ej spår så att du hindrar medtävlare.

STARTBEVIS: Skickas per E-post för egen utskrift veckan före loppet. Medtas vid hämtning av nummerlapp. Eller visas upp i telefonen. För er som köpt busspaket gäller startbeviset som biljett.

STARTTID: Kl 11:00 

ANMÄLNINGSAVGIFT: 900 kr per lag

EFTERANMÄLAN: 1.200 kr (4-8 feb)

DIREKTANMÄLAN: 1.500 kr (9 feb) SWISH finns.

STARTFÄLT: Endast en motionsklass med fri placering, ingen seedning i Engelbrektsstafetten.

REP och MAXTID: Repet dras på Torget i Norberg kl 14.00 och målet stänger kl 15.30. Den som inte är i mål senast kl 15.30 får ingen sluttid.

PARKERING: Följ skyltar.

VALLNINGSERVICE: Finns att köpa.

ÖVERDRAGSKLÄDER: Lägg överdragskläderna i den plastpåse som finns i startkuvertet. Behåll överdragskläderna på till speakern säger till. Påsen med kläderna läggs utanför startfältet. Kläderna återfås vid Källskolans skolgård mot uppvisande av nummerlappen.

VÄRDESAKER/EFFEKTFÖRVARING: Kan lämnas in på Centralskolan och återfås mot uppvisande av nummerlapp.

OMKLÄDNING OCH DUSCH: Damer: Centralskolans gymnastiksal. Herrar: Stora gymnastikhallen. Följ skyltar.

TIDTAGNING: Sker med chip som finns i startkuvertet. Instruktion finns hur det monteras runt vristen.

BANMÄRKNING: Skyltar finns vid varje kilometer som talar om hur långt det är kvar till mål.

DELTAGARE SOM BRYTER: Bryter du loppet kontaktar du sjukvårdspersonal vid närmaste kontroll. Hon eller han rapporterar till sekretariatet att du brutit och ordnar transport till målet.

RESULTAT: Resultatlista på engelbrektsloppet.se.

KVARGLÖMDA EFFEKTER: Kan efterfrågas på Kansliet 0223-20419. Engelbrektsloppet ansvarar ej för saker som av någon anledning förkommit eller förstörts. Kläder som ej avhämtats före 1 mars skänks till någon hjälporganisation.

SJUKVÅRD: Sjukvårdspersonal finns i Start/Mål och vid matkontrollen i Nordansjö och på Torget i Norberg. Värmestuga finns och tillgång till scooter med pulka.

SJUKVÅRDSCENTRAL: Finns vid målgången.

ÖVRIGT: Tävlande, funktionärer och åskådare närvarar vid tävlingen på egen risk. Arrangören fritar sig från allt ansvar för skada eller dylikt som kan inträffa i samband med tävlingen. I och med anmälan godkänner du att dina uppgifter lagras elektroniskt och att din e-postadress får användas för information från oss om loppen och verksamhet anknuten till dessa.

INSTÄLLT LOPP: Om loppet inställs på grund av snöbrist eller kyla (-25 FIS regler) betalas 50% av anmälningsavgiften tillbaka.

TÄVLINGSEXPEDITION: På Trafikskolan mittemot mässtältet vid Busstorget, öppettider fredag 09 :00-20:00, lördag 07:00-19:00 och söndag 07:00 till 10:00.

NUMMERLAPPAR: Delas ut i mässtältet.

INFORMATIONSCENTRAL: Engelbrektsloppets kansli på torget, öppet fredag 15:00-20:00, lördag och söndag från 07:00 till tävlingens slut. Engelbrektsloppet, Engelbrektsgatan 73, 738 31 Norberg Tfn 0223 204 19, e-post: info@engelbrektsloppet.se, www.engelbrektsloppet.se Kasta inte skräp. Det finns säckar att lägga skräpet i vid kontrollerna eller ta med skräpet hem. Tomma gelpåsar är farliga för djuren. Var rädd om naturen.

Engelbrektsloppet är miljöcertifierat.