Äntligen grönt ljus för Engelbrektsloppet och 10 km konstsnöspår!

Idag kom det ett efterlängtat besked från Jordbruksverket som godkänner våra dispensansökningar om att genomföra Engelbrektsloppets vintervecka i februari samt att öppna vårt konstsnöspår som planerat den 1 december. Den aktuella sträckningen för loppet kommer att bli vår nya reservbana om 20 km. Det är i det närmaste den sträckningen som vi har genomfört loppen på de senaste två åren men med ändringen där banan går upp på Gladtjärnsvägen (Håberget) och vänder för att få mer varierad skidåkning.

När det gäller konstsnöspåret så kommer den ordinarie bansträckningen att gälla och vår målsättning är att det ska bli ett 10 km långt konstsnöspår även i vinter.

Med Jordbruksverkets beslut följer ett antal villkor. Utöver den nya sträckningen gäller ytterligare villkor för att loppet ska kunna genomföras. Det handlar bland annat om stängsling av vissa partier, begränsningar av var publik får befinna sig samt att utrustning ska rengöras efter tävlingen. Detta kommer vi att återkomma till för att det ska vara enkelt som besökare och loppdeltagare att göra rätt.

Vi inom Engelbrektsloppets organisation är, efter en tuff period av mycket ovisshet, mycket glada att vi återigen kan erbjuda alla skidåkare en tidig säsongsöppning den 1 december samt fina lopp i vår vintervecka i februari.

Spårkortsförsäljningen kommer att öppna inom mycket kort bl.a. för alla er som vill använda ert friskvårdsbidrag. Ni hitta också till anmälan av alla våra lopp nedan.
Välkommen till Norberg i vinter!

Fredrik Persson