OS guldmedaljören Daniel Richardsson kör Engelbrektsrullen

Starfältet i Engelbrektsrullen den 2 juli växer och har nu fått ytterligare ett starkt tillskott, Daniel Richardsson Hudiksvalls IF, och svenska landslaget kommer till start. Daniel ligger just nu i hårdträning inför kommande Vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea, som är säsongens stora mål.

Daniel som har två OS guld, båda för Sverige i stafetten vid OS i Vancouver 2010 samt vid OS i Sotji 2014, har ju flera fina meriter bl.a. seger i Holmenkollens femmil och ett individuellt OS brons i Sotji 2014 på 15 km klassiskt. Ett lopp med bragdstämpel efter den svåra knäskadan som han råkade utför under sommaren inför OS i Sotji.

Men den 2 juli startar Richardsson i Engelbrektsrullen 44 km, ett lopp med mycket stakning som passar honom bra. Dessutom får han en bra utmanare i form av Fredrik Byström, Orsa SK och Lager 157 Skiteam.

- Det ska bli kul att få testa ett av de olika Engelbrektsloppen samt att få möta Fredrik Byström, kul att han också kommer till start, säger Daniel.

Mer info om Daniel Richardsson hittar du här.

Starten går den 2 juli kl 10:00

Fredrik Persson