Landslagsåkaren Jennie Öberg åker Engelbrektssprinten

Landslagsåkaren och världscupvinnaren Jennie Öberg åker Engelbrektssprinten i Norberg på fredag. Hon utmanas främst av både Linn Sömskar och Maja Dahlqvist.

Engelbrektssprinten som inleder årets Engelbrektshelg på fredag kväll blir mer och mer populär bland elitskidåkarna. Senast i raden av åkare att anmäla sig är ingen mindre än landslagets och Piteå Elits Jennie Öberg. Jennie som bl.a. har en världscupseger i sprint på meritlistan ifrån Rybinsk i Ryssland för två år sedan kommer att utmanas av flera meriterade åkare.

Linn Sömskar IFK Umeå, boendes i Falun men med rötterna i Norberg, tillhör också A-landslaget och är redan klar för både Engelbrektssprinten och lördagens Kristinalopp. Dessutom har också Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, tillkommit i startfältet. Maja är nybliven bronsmedaljör på U23 VM i sprint i Salt Lake City.

I herrklassen kommer Emil Johansson, IK Jarl, Anton Hedlund Falun Borlänge SK m.fl. att få tufft motstånd från flertalet norska åkare. Bland andra sprintvinnaren i Skandinaviska cupen i Lillehammer i december förra året, Sindre Odberg Palm, kommer till Norberg. Sindre kör både Engelbrektssprinten och söndagens Engelbrektslopp.

Just nu är det 19 damer och 28 herrar anmälda till Engelbrektssprinten som startar kl 17:00 med prologer och fortsätter med finalerna kl 18:30. Prisutdelning på Torget ca 20:00.

Foto: Joakim Lagercrantz

Fredrik Persson