Information/PM Engelbrektsloppet 50 år, 60 km i klassisk stil den 10 feb 2019 i Norberg.

 

ENGELBREKTSLOPPET: Långlopp i klassisk stil. Tävlings- och motionsklasser för dam och herr. Varvlopp 2 x 30 km med start och mål på torget i Norberg. Engelbrektsloppet är seedningsgrundande till Vasaloppet. Engelbrektsloppet ingår i en Svensk Klassiker. Både tävlings- och motionsklasser gäller vid kvalificering. Engelbrektsloppet ingår i Euroloppet och är ett FIS lopp.

KLASSISK TEKNIK gäller.

SKATING FÖRBJUDEN. Åkare som överträder bestämmelsen kommer att diskvalificeras. Kontrollanter finns utmed banan.

SPÅR: Minst 2 spår runt hela banan. Långsam åkare går fri i höger spår och omkörning sker till vänster. Visa hänsyn. Byt ej spår så att du hindrar medtävlare.

STARTBEVIS: Skickas per E-post för egen utskrift veckan före loppet. Medtas vid hämtning av nummerlapp. Eller visas upp i telefonen. För er som köper busspaket gäller startbeviset som biljett.

STARTTID. 10:00 för tävlingsklassen. Motionsklassen startar 10.15, alla för individuell starttid vid passage av startlinjen

ANMÄLNINGSAVGIFT: 950 kr.

EFTERANMÄLAN: 1.200 kr (4-9 feb)

DIREKTANMÄLAN på söndag: 1.500 kr (10 feb) Kontanter eller SWISH gäller. Direktanmälan stänger kl 9.00 på söndag

OBS! I motionsklasserna får åkaren en individuell starttid som startar när åkaren passerar startlinjen.

STARTFÄLT: Seedade startled längst fram i markerade områden. Efter seedade startledet åkare med Euroloppet passport. Oseedade åkare startar sist i tävlingsklassen. I motionsklassen finns ingen seedning. Där gäller först på plats men tänk på att i denna klass tas tiden individuellt från passage av startlinjen.

SEEDNING: Tävlingsklassen är indelad i fyra led. Vi har valt att utgå från vilken seedning som du hade/har till Vasaloppet. Ange din önskan om seedning i vårt anmälningssystem utifrån din seedning på Vasaloppet.

Välj bland dessa alternativ när du anmäler dig:
Elitled Seedad för Vasaloppets led 0-1
Led 1 Seedad för Vasaloppets led 2-3
Led 2 Seedad för Vasaloppets led 4-5
Led 3 övriga anmälda i tävlingsklass

REP och MAXTID: Repet dras på Torget i Norberg kl 14 vid varvning och målet stänger kl 18:00. Den som inte är i mål senast kl 18:00 får ingen sluttid.

PARKERING: Följ skyltar.

VALLNINGSERVICE: Finns att köpa.

ÖVERDRAGSKLÄDER: Lägg överdragskläderna i den plastpåse som finns i startkuvertet. Behåll överdragskläderna på till speakern säger till. Påsen med kläderna läggs utanför startfältet. Kläderna återfås vid Centralskolans skolgård mot uppvisande av nummerlappen.

OMKLÄDNING OCH DUSCH: Damer i Frida Hansdotter Arena. Herrar i stora gymnastikhallen. Följ skyltar. Öppet 8.00 - 21.00 

TIDTAGNING: Sker med chip som finns i startkuvertet. Instruktion finns hur det monteras runt vristen.

MATKONTROLLER: 7 st. Där finns vatten, sportdryck, blåbärssoppa, buljong, saltgurka, kaffe och bullar.

BANMÄRKNING: Skyltar finns vid varje kilometer som talar om hur långt det är kvar till mål.

DELTAGARE SOM BRYTER: Bryter du loppet kontaktar du sjukvårdspersonal vid närmaste kontroll. Hon eller han rapporterar till sekretariatet att du brutit och ordnar transport till målet.

RESULTAT: Resultatlista på www.engelbrektsloppet.se. Listan presenteras i dam och herr, tävling och motion. Tävlingslistan presenteras som ”en lista” men varje åkare kan där också se vilken placering han/hon har i sin åldersklass. På hemsidan kan man också sortera i åldersklasser.

PRISER: Prisutdelning kl 15:00 på Torget. 10.000:-, 5000:-, och 3.000:- delas ut till de tre första i tävlingsklasserna för dam och herr som träningsstipendium. Pengarna betalas ut till respektive åkares klubb. Vinnaren får en handgjord glaspokal från glasbruket Joska i Bayern, Tyskland. Där tillverkas även Världscuppokalen.

SPURTPRISER: Träningsstipendium på 5.000:- delas ut till snabbaste herr och dam vid varvningen inne på Torget. Pengarna betalas ut till respektive åkares klubb. Gäller enbart i tävlingsklasserna.

MEDALJER: Engelbrektsloppets medalj delas ut direkt efter målgång till samtliga som fullföljer loppet. De som fullföljer 20:e resp. 30:e loppet får en speciell medalj som delas ut senare vid en speciell ceremoni. Inbjudan till ceremonin skickas ut till berörda åkare.

DIPLOM: Kommer att skickas ut per post till alla som fullföljt

MAT EFTER LOPPET: Finns att köpa på Centralskolan mellan 12:00-19:00

Meny: Kommer senare Lördag: Söndag:  Pris 90 kr.

          Frukost: Pris 85 kr.

VÄRDESAKER: Kan lämnas på kansliet vid Torget i Norberg och återfås mot uppvisandet av nummerlappen. OBS vi kan bara ta emot värdesaker som telefoner och mindre föremål. Ej kläder och dylikt.

KVARGLÖMDA EFFEKTER: Kan efterfrågas på Kansliet 0223-20419. Engelbrektsloppet ansvarar ej för saker som av någon anledning förkommit eller förstörts. Kläder som ej avhämtats före 1 mars skänks till någon hjälporganisation.

SJUKVÅRD: Sjukvårdspersonal finns i Start/Mål och vid matkontrollen i Nordansjö och på Torget i Norberg. Värmestuga finns och tillgång till scooter med pulka. Tel till räddningspulkan 073-050 23 00

SJUKVÅRDSCENTRAL: Finns vid målgången. 

ÖVRIGT: Tävlande, funktionärer och åskådare närvarar vid tävlingen på egen risk. Arrangören fritar sig från allt ansvar för skada eller dylikt som kan inträffa i samband med tävlingen. I och med anmälan godkänner du att dina uppgifter lagras elektroniskt och att din e-postadress får användas för information från oss om loppen och verksamhet anknuten till dessa.

INSTÄLLT LOPP: Om loppet inställs på grund av snöbrist eller kyla (-25 FIS regler) betalas 50% av anmälningsavgiften tillbaka.

TÄVLINGSEXPEDITION:Tävlingsexpedition öppettider fredag 08:00-20:00, lördag 07:00-19:00 och söndag 07:00 till 10:00 därefter flyttas tävlingsexpeditionen till Engelbrektsloppets kansli på Torget. Info om var den kommer att ligga kommer senare.

NUMMERLAPPAR: Info kommer senare.

INFORMATIONSCENTRAL: Engelbrektsloppets kansli på torget, öppet lördag och söndag från 07:00 till tävlingens slut. Engelbrektsloppet, Engelbrektsgatan 73, 738 31 Norberg Tfn 0223 204 19, e-post: info@engelbrektsloppet.se, www.engelbrektsloppet.se

MILJÖ: Kasta inte skräp efter spåret. Det finns sopkärl och säckar att lägga skräpet i vid kontrollerna och vid målet, eller ta med skräpet hem. Tomma gelpåsar är skadliga för djuren. Var rädd om naturen.  

Engelbrektsloppet är miljöcertifierat.