Information/PM Engelbrektshalvan 30 km i klassisk stil den 10 feb 2018 i Norberg.

ENGELBREKTSHALVAN: Långlopp i klassisk stil. Endast motionsklasser för dam och herr. Varvlopp 2 x 15 km med start och mål på torget i Norberg. Engelbrektsloppet ingår i en Svensk Klassiker www.ensvenskklassiker.se

KLASSISK TEKNIK gäller.

SKATING FÖRBJUDEN. Åkare som överträder bestämmelsen kommer att diskvalificeras. Kontrollanter finns utmed banan.

SPÅR: Minst 2 spår runt hela banan. Långsama åkare går fri i höger spår och omkörning sker till vänster. Visa hänsyn. Byt ej spår så att du hindrar medtävlare.

STARTBEVIS: Skickas per E-post för egen utskrift veckan före loppet. Medtas vid hämtning av nummerlapp. Eller visas upp i telefonen. För er som köpt busspaket gäller startbeviset som biljett.

STARTTID: Kl 10:30  Starttiden kan komma att tidigareläggas något.

ANMÄLNINGSAVGIFT: 625 kr

EFTERANMÄLAN: 850 kr (5-9 feb)

DIREKTANMÄLAN: 1.200 kr (10 feb) SWISH finns.

STARTFÄLT: Endast en motionsklass med fri placering, ingen seedning i Engelbrektshalvan.

REP och MAXTID: Repet dras på Torget i Norberg kl 14 och målet stänger kl 18:00. Den som inte är i mål senast kl 18:00 får ingen sluttid.

PARKERING: Följ skyltar.

VALLNINGSERVICE: Finns att köpa.

ÖVERDRAGSKLÄDER: Lägg överdragskläderna i den plastpåse som finns i startkuvertet. Behåll överdragskläderna på till speakern säger till. Påsen med kläderna läggs utanför startfältet. Kläderna återfås vid Källskolans skolgård mot uppvisande av nummerlappen.

VÄRDESAKER/EFFEKTFÖRVARING: Kan lämnas in på Centralskolan och återfås mot uppvisande av nummerlapp.

OMKLÄDNING OCH DUSCH: Damer: Centralskolans gymnastiksal. Herrar: Stora gymnastikhallen. Följ skyltar.

TIDTAGNING: Sker med chip som finns i startkuvertet. Instruktion finns hur det monteras runt vristen.

MATKONTROLLER: 3 st matkontroller. Där finns vatten, sportdryck, bläbärssoppa, buljong, saltgurka, kaffe och bullar.

BANMÄRKNING: Skyltar finns vid varje kilometer som talar om hur långt det är kvar till mål.

DELTAGARE SOM BRYTER: Bryter du loppet kontaktar du sjukvårdspersonal vid närmaste kontroll. Hon eller han rapporterar till sekretariatet att du brutit och ordnar transport till målet.

RESULTAT: Resultatlista på engelbrektsloppet.se. Listan presenteras i dam och herr, tävling och motion. Tävlingslistan presenteras som ”en lista” men varje åkare kan där också se vilken placering han/hon har i sin åldersklass. På hemsidan kan man också sortera i åldersklasser.

MEDALJER: Engelbrektsloppets medalj delas ut direkt efter målgång till samtliga som fullföljer loppet. De som fullföljer 20:e resp. 30:e loppet får en speciell medalj som delas ut senare vid en speciell ceremoni. Inbjudan till ceremonin skickas ut till berörda åkare.

DIPLOM: Kommer att skickas ut per post till alla som fullföljt.

MAT EFTER LOPPET: Finns att köpa på Centralskolan mellan 12:00-19:00.

KVARGLÖMDA EFFEKTER: Kan efterfrågas på Kansliet 0223-20419. Engelbrektsloppet ansvarar ej för saker som av någon anledning förkommit eller förstörts. Kläder som ej avhämtats före 1 mars skänks till någon hjälporganisation.

SJUKVÅRD: Sjukvårdspersonal finns i Start/Mål och vid matkontrollen i Nordansjö och på Torget i Norberg. Värmestuga finns och tillgång till scooter med pulka.

SJUKVÅRDSCENTRAL: Finns vid målgången.

ÖVRIGT: Tävlande, funktionärer och åskådare närvarar vid tävlingen på egen risk. Arrangören fritar sig från allt ansvar för skada eller dylikt som kan inträffa i samband med tävlingen. I och med anmälan godkänner du att dina uppgifter lagras elektroniskt och att din e-postadress får användas för information från oss om loppen och verksamhet anknuten till dessa.

INSTÄLLT LOPP: Om loppet inställs på grund av snöbrist eller kyla (-25 FIS regler) betalas 50% av anmälningsavgiften tillbaka.

TÄVLINGSEXPEDITION: På Trafikskolan mittemot mässtältet vid Busstorget, öppettider fredag 15 :00-20:00, lördag 07:00-19:00 och söndag 07:00 till 10:00.

NUMMERLAPPAR: Hämtas i Mässtältet fredag 9/2 15.00-20.00, Lördag 10/2 07.00-10.00. Mässtältet är öppet fredag 9/2 08.00-20.00, lördag 10/2 07.00-19.00 och söndag 07.00-18.00

INFORMATIONSCENTRAL: Engelbrektsloppets kansli på torget, öppet lördag och söndag från 07:00 till tävlingens slut. Engelbrektsloppet, Engelbrektsgatan 73, 738 31 Norberg Tfn 0223 204 19, e-post: info@engelbrektsloppet.se, www.engelbrektsloppet.se Kasta inte skräp. Det finns säckar att lägga skräpet i vid kontrollerna eller ta med skräpet hem. Tomma gelpåsar är farliga för djuren. Var rädd om naturen. Engelbrektsloppet är miljöcertifierat.