Euroloppet

Engelbrektsloppet ingår i Euroloppet som består av 18 olika långlopp i 12 olika länder i Europa. Loppen är öppna för alla, både tävlingsåkare och motionärer. Det finns lopp både i skate och klassiskt att välja på. Loppen går på vackra platser i Alperna, Pyrenéerna och i andra bergiga områden i Tyskland, Italien, Frankrike, Schweiz m.fl. Loppens deltagarantal varierar mellan 1000 till 3000 åkare. 


Skaffa Euroloppet Passport

Euroloppet Passport är till för dig som vill åka flera lopp ute i Europa. Ditt pass stämplas efter varje genomförd tävling. När du har åkt 8 tävlingar inom 10 år blir du Euroloppet Champion och får ett diplom och märke. Dessutom följer en hel del förmåner på vägen dit.

euroloppet passport.jpeg

Förmåner med Euroloppet Passport

  • 20% rabatt på anmälningsavgiften till alla loppen.

  • Bättre seedning och plats i Euroloppet start grupp strax bakom eliten.

  • Välkomstgåva från Euroloppet när du skaffar ditt pass.

  • Lokala förmåner på de olika loppen så som fri mat, rabatt på vallning etc. kolla vad som gäller på det loppet du ska åka.

 

Förmåner på Engelbrektsloppet:

  • Euroloppet startgrupp bakom elitledet

  • 20% rabatt hos Engelbrektsloppets officiella vallaservice

  • Gratis middag på lördag kväll den 9 feb


Ski Marathon Kalender Europa


Spännande samarbeten inom Euroloppet

Inom Euroloppet kan du också hitta olika mini tourer där du blir extra premierad när du har klarat olika tävlingar som samarbetar. Här i Skandinavien kan du t.ex. bli en Nordic Racer och delta i Engelbrektsloppet, Kristinaloppet, 7-mila, Vuokatti Hihto eller Juväskylä Ski Marathon. Eller vinn Engelbrekt - Skadi Loppet Trophy som är Engelbrektsloppets egna samarbete med Skadi Loppet som är den näst största tävlingen i Tyskland samt en fantastisk säsongsavslutning.

Nordic Racer

Bli en Nordic Racer! Du kan välja på Engelbrektsloppet, 7-mila, Vuokatti Hihto, Juväskylä Ski Marathon. När du har klarat två av loppen inom ett år så blir du en Nordic Racer. Du får ett diplom samt möjligheten att välja två gåvor från Euroloppets olika partners. Dessutom deltar du i en utlottning av en weekend i Alperna. För att delta i Nordic Racer behöver du ett Euroloppet passport.

Engelbrekt - Skadi Loppet Trophy

Delta i något av Engelbrektsloppen eller Kristinaloppet samt något av Skadi Loppen i Bodenmais, Tyskland. Förutom alla upplevelser du kommer att vara med om så vinner du en handgjord glaspokal från det berömda glasbruket Joska i Bodenmais, Engelbrekt - Skadi Loppet Trophy. Här tillverkas den välkända Världscup Pokalen sedan många år.