Lördag 1 Juli 2017 - 28:e upplagan

Löparfesten för alla - 5 x 5 km

Sommarens stora stafett arrangeras även i år med hela tävlingen på torget i Norberg. Den flacka 5 kilometersbanan som alla 5 sträckor springer bjuder in till en härlig kamp mellan kompisgäng, företag och föreningar. Engelbrektstafetten startar klockan 12:00. Men redan klockan 11:00 är det start för ungdomarnas stafett.

Spring din sträcka och heja sedan på ditt gäng från någon av uteserveringarna runt torget. Vi satsar i år på en stor löparfest, vi hoppas att du vill vara med!

Löparfest för de unga - 3 x 1,5 km

För ungdomar födda 2005 och senare.
Banan går centralt i Norberg och mäter 1,5 km. Laget ska bestå av 3 löpare. Ta chansen att utmana varandra inom ett lag eller en förening, tävla mellan klasslag eller kompisgäng.

Anmälan: Fram till dagen innan tävling.

Efteranmälan: Fram till dagen innan tävling. Därefter kommer det enbart vara möjligt att anmäla sig på plats på kansliet på torget i Norberg.

 

Nummerlappar: Alla löpare bär nummerlappar. Lagkuvert avhämtas på torget från och med fredagkvällen (30/6) eller senast kl 11:00 på lördagen.

Ev. lagändringar skall skickas via e-post till info@norbergsok.se eller lämnas senast vid nummerlappsuthämtning.

Banor:

Alla springer 5 kilometersbanan som går i lätt kuperad terräng. Underlaget är mestadels asfalt men även kortare sträckor på stig och grusväg. Kilometermarkeringar och vätskekontroll finns utmed banan.

Varvning:

Alla sträckor kommer även att ha en varvningspassage i anslutning till torget där du kan heja på din löpare eller ge ut extra vätska och energi.

Priser:

Priser till de främsta lagen i Öppen, Damer och Ungdom. Prisutdelning sker när tävlingen är klar.

Start, växling och mål. 

För löparnas och publikens skull skerstarten, alla växlingar och målgång på torget i centrala Norberg. Arenan bjuder till en härlig publikfest!

Mat och dryck

På torget svarar NEED Coffeshop & Decor för serveringen. Utnyttja även andra serveringar intill torget.

Parkering

På anvisad plats. Följ skyltning.

Dusch och ombyte:

Erbjuds i centralskolans gymnastikhall ca 400m från torget.

I Norbergs finns flera bra boendealternativ