Engelbrektsloppet 60 km (2 x 30 km) går den 11 februari 2018 och är ett lopp i klassisk stil som ingår i En Svensk Klassiker. Gäller både tävlings- och motionsklasser. Engelbrektsloppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet.

Engelbrektsloppet är ett FIS- lopp och ingår också i Euroloppet.

Tävlingsklass:  Åkare födda -98 och tidigare får deltaga. Medlemskap i klubb ansluten till Svenska Skidförbundet krävs. FIS tävlingsregler gäller.

Motionsklass:  Åkare födda -00 och tidigare får deltaga. Ingen klassindelning. Medlemskap i klubb behövs ej.

Anmälningsavgift: 900 kr t.o.m 4 februari 2018.

Efteranmälan: 1.150 kr ( 5 - 10 feb).

Direktanmälan: 1.500 kr

Seedning: Se Information/PM

Start tävlingsklass: Kl 10.00 på Torget i Norberg.

Start motionsklass: Kl 10:15 på Torget i Norberg med individuell start vid passage av startlinjen.

 

 

 

 

Engelbrektsloppet är det största långloppet i Sverige efter Vasaloppet

Loppet startade 1969 och är uppkallat efter vår frihetshjälte Engelbrekt som på 1400-talet kastade ut danskarna som då ockuperade Sverige. Loppet startar och går i mål mitt i Norbergs centrum. Unikt för Sverige och ett mycket trevligt arrangemang för både åkare och åskådare. Loppet sätter ”Skidåkaren i Centrum”. Nära till allt.

Terrängen är lättkuperad och ringlar lätt och fint mest i skog men passerar också vackra sjöområden. Vi har pistade skidspår, minst 2 spår i bredd. Antal deltagare ligger i dag mellan 2.000 och 2.500.

Norberg är ett litet samhälle med ca 6000 invånare och ligger ca 140 km från Stockholm, 2 tim med bil. Norberg ligger i Bergslagen, i hjärtat av ett malm- och stålrike. Här har brutits järnmalm sedan 1300-talet men inga gruvor är i drift i dag. Däremot finns en väl utvecklad stålproduktion i området med aktörer som Sandvik, Outokumpu, Atlas Copco ochSeco.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda skidåkare från hela Europa att komma till Norberg och skida under angenäma former. Hela byn kommer göra sitt bästa för att du skall känna dig välkomna.